HABERLER

Ocak 2013, Deniz Haber

 

CHINA SHIPPING CONTAINER LINES (CSCL) GEMİSİ İZMİR’DEKİ İLK UĞRAĞINI TCEEGE KONTEYNER TERMİNALİNE GERÇEKLEŞTİRDİ.

 Çin Denizcilik Konteyner Taşımacılığı, (CHINA Shipping Container Lines  - CSCL) ve Arap Emirliği Denizcilik Şirketi (UASC - United Arab Shipping Company)’nin ortak yürüttüğü Türkiye, Port Said, Kızıl Deniz, Basra Körfezi, Pakistan ve Hindistan’ı birbirine bağlayan GEM servisindeki CSCL’ye ait olan ilk gemi M/V XIN NAN SHA; TCEEGE Konteyner Terminali, Aliağa’ya ilk uğrağını gerçekleştirdi.

4.250 TEU kapasiteli M/V XIN NAN SHA gemisinin kaptanı Capt.Tan Hong; Nemrut körfezinin doğal bir liman olduğunu, su derinliği ve manevra kabiliyetinin oldukça elverişli olduğunu belirterek; TCEEGE’deki operasyonların da oldukça hızlı ve verimli bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.

2007 yılından sonra İzmir’e ilk kez uğrağını gerçekleştiren CSCL hattının pazarlama müdürü Hasan Öner, GEM servisinin piyasada güzel bir başlangıç yaptığını ve direkt uğrak olmasından dolayı müşterilerine avantajlı imkanlar sunduklarını dile getirdi.
TCEEGE Ticaret Müdürü, Gül Diril Saraçoğlu geminin ilk uğrağı anısına gemi kaptanına ve acente yetkililerine plaketlerini sunarken, terminale yeni katılan Double Boom Gantry Crane vinçleri sayesinde yeni nesil gemilere daha hızlı hizmet verdiklerini ve piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarının devam edeceğini belirtti.

Port Said, Mersin, ve İstanbul uğrağından sonra TCEEGE’ye gelen geminin diğer uğrak limanları sırasıyla Port Said, Yanbu, Jeddah, Khor Fakkan, Sohar, Port Sultan Kâbus, Karachi, Hazira, Mundra, Khor Fakkan, Jebel Ali, Bahrain, Jubail, Khor Fakkan, Jeddah, Yanbu ve Port Said olacaktır.

 

« Tüm Haberler