HABERLER

Kasım 2013

 

MAERSK LINE YENİ SERVİSİ ‘ECUMED’ İLE TCEEGE UĞRAKLARINA BAŞLADI

Maersk Line, Ekvator’u direkt olarak İspanya, Karadeniz ve Türkiye ile bağlayan haftalık servisi  ECUMED’e Aliaga- Izmir uğrağı ekleyerek; 5 Kasım 2013 tarihinde TCEEGE Konteyner Terminali’ndeki ilk uğrağını 3.078 TEU’luk M/V MAERSK BOGOR gemisi ile gerçekleştirdi.

Bugüne kadar rotasında İzmir’i bulundurmayan ECUMED servisi, hem bölgenin umut veren ticaret artışı hem de  TCEEGE’nin derin su ve yüksek operasyonel kabiliyeti sayesinde haftalık düzenli servislerine başlamıştır.

Maersk Line açıklamasında; bu servisin  Aliaga, Izmir, Marsaxlokk (Malta) ve bağlantı noktalarından Adriatik, Yunanistan, Kuzey Afrika,  Orta Amerika, Meksika ve Guney Amerika Batı Sahili yüklerini daha az aktarma ve transit süresi ile destekleyeceğine değinmiştir. Ayrıca, Aliağa, İzmir çıkışlı Atlantik yüklerine örneğin Kuzey Amerika ve Güney Amerika Doğu Sahili, direkt İspanya (Algeciras) bağlantısı sağlamaktadır, aksi halde bu yükler önce Mısır (Port said) ardından İspanya’ya aktarılmaktaydı.

ECUMED Servisinin yeni rotasyonu:  Novorossiysk, Ambarli, Izmit, Aliaga, Izmir, Marsaxlokk, Algeciras, Caucedo, Manzanillo (Pan), Panama Canal, Buenaventura, Guayaquil, Balboa, Panama Canal, Manzanillo (Pan), Algeciras, Marsaxlokk, Izmit, Ambarli, Yuzhnyy, Novorossiysk olacaktır.

« Tüm Haberler